Viimsi 105

Palju õnne, Viimsi vald! Kodukant saab 105 aastaseks, mida tähistatakse valminud teatrilavastusega valla ajaloost!
Hea meel on teada anda sündmusest, mis toob Viimsi kogukonna kokku!

Täpselt kuu aja pärast on Viimsi 105 sünnipäev ning samal päeval, ehk 11. mail, esietendub Viimsi Artiumis lavastus „Tuulte vallas“. Viimsi ajaloost kõnelev muusikaline lavastus toob publiku ette erinevaid Viimsi kogukonnaliikmeid ja kultuurikollektiive, aga ka kutselisi näitlejaid, kes 30 tegutsemisaasta jooksul Viimsi kooliteatrist läbi käinud: Hanna-Liina Võsa, Jüri Tiidus, Ingmar Jõela, Liisa Linhein ja lisaks veel viimsilasi Kelli Uustani, Raivo Mets, Gerli Padar.

"Tuulte vallas" on väikesaartest ümbritsetud tuulise poolsaare lugu muinasajast tänapäevani. Lavastaja ja autor Külli Talmar-Kuiv on kogunud materjali kaugemast ja lähemast ajaloost, unustatud ja tuntud inimestest. Ellu äratatakse Pirita kloostri ja Viimsi mõisa hiilgeajad. Publiku ette tuuakse Kirovi-aegse Punase kohviku ja legendaarse Viimsi varietee laulud, tantsud ning lood paikkonna kirevast haridus- ja kultuurielust. Põnevad ja lõbusad seigad Viimsi ajaloost!

Ühes näitlejatega astuvad lavale noored tulevikustaarid Mari-Liis Rahumetsa laulustuudiost ja Ene Metsa „Keeris“ tantsijad. Vanuselist tasakaalu hoiavad Viimsi päevakeskuse sõnakunstiringi väärikad daamid, Viimsi kooli vilistlaskoor, näitering "Prangli Tuustid" ja Viimsi õpetajate segarahvatantsurühm. Laval ligi 80 näitlejat, lauljat, tantsijat. Tegemist on 30 aasta jooksul tuhandetele külastajatele hulganisti ilusaid elamusi pakkunud Viimsi kooliteatri viimaseks jääva lavastusega ning ühtlasi tähistab Viimsi 11. mail oma 105. sünnipäeva!

Lavastuse tutvustus: https://www.viimsivald.ee/uudised/viimsi-kogukond-tahistab-valla-105-sunnipaeva-suurejoonelise-lavastusega

Piletid on müügil Piletikeskuses (sooduspilet 15.90€ ja täispilet 25.90€). Grupiga tulles on iga üheteistkümnes pilet tasuta (näiteks, kui on 30 inimest, siis piletid 31, 32, 33 on tasuta). Grupitellimuste puhul võtke ühendust saara.tall@viimsiartium.ee või tel 57833296.
Piletikeskuse lehekülg: https://piletikeskus.ee/et/otsi?q=tuulte+vallas

Etendused toimuvad Viimsi Artiumi suures saalis 11., 12., 20., 21. ja 22. mail!

Kohtumiseni teatris!

Harri Ausmaa
osakonnajuhataja
kultuuriosakond
Viimsi vallavalitsus
+372 602 8823

www.viimsi.ee
Eelmine
külavanema valimised ja kultuurisündmus 
Järgmine
Laiaküla talgud

Lisa kommentaar

Email again: