Traditsioonilised talgud 01.05.22 "Laiaküla tee"

Tule appi kaistma Viimsi kaunima küla tiitlit! Alustame traditsiooniliste talgutega 01.05 kell 10:00, et mõne tunniga oma ühine koduküla veidi kaunimaks teha. 
Oleme külaliste sõnul üks kaunimaid Viimsi külasid. Meie koduaiad on saanud pea iga aasta auhinnatud erinevate tiitlitega ja nii ka seekord, vägev! 

Viimsi Kaunis Kodu 2021 on Laiakülas!
Ülle Kosk, I preemia Vaata ka siit

Talguteks koguneme Laiaküla tee 1, et jaguneda seal meeskondadeks. Koos tegutsedes oleme avastanud, et saab kiiremini planeeritu puhtamaks ja kaunimaks ;) 

Mis on siis plaanis? 

Teeme traditsioonilise ringi küla tänavatel, mil pisikeste näppude ja kaunite kinnastega korjame üles esemeid, mis on lume alt välja sulanud või muidu taskust välja kukkunud. Jõukohane kõigile. Kindad ja prügikotid saame vallast, kuid hea on olla varustatud ka omadega.

Koguneme ka see aasta just Laiaküla 1 tee äärde, et teha korda ja kauniks külla II sissesõit. Olete ilmselt märganud, et valla abiga toodud muld on masinatega juba laiali aetud aga ootab meid oma rehade ning labidatega seda tasandama. Samuti on ootamas muruseeme ja taimed, et seda kaunimaks kujundada. 

Istutame konteineritesse kaunid kevadlilled nii lipuväljakul kui laste mänguväljakul. Abiks on kindad, reha ja väike istutuskühvel. Riisume läbi laste mänguväljaku, et seal oleks meie pisematel turvaline ja kena mängida. Saame omavahel tuttavaks, et oleks tulevikus lihtsam ühist kooliteed sättida. 

Riisume ja vaatame üle Pähklimänni ringtee haljakul asuvad atraktsioonid, sest need ei ole ametlikud ja vajavad külameeste, omavastutusest tulenevalt, hooajalist järelvalvet kuniks Pähklimänni spordirajatis valmib. Vaata plaani lähemalt.

Juhul kui midagi jääb silma, kuid vajab rohkem jõudu kui sinu meeskonnas käsi jagub, siis palun kasutage nutiseadet ja märkige probleemkolle üles: anna-teada.ee, see kaardistab täpselt koordinaadid, lisate pildi ja teadaanne esitatakse vastavale haldusüksusele. Toimige samamoodi kui teil koguneb rohkem kui kolm prügikotti. Kõik koondatud prügikotid või -hunnikud üles tähendades koordinaatidega, on autojuhtidel lihtsam ja kiirem need üles leida ja ära vedada. 

Eelmistel talgutel oli meid nii palju ja saime sellise hoo sisse, et pügiveo auto käis veel kolm päeva neid hunnikuid vedamas. Iga kord leiame uue ala, mida siis järgmisel korral ette võtta, tule meile täna appi ja anna märku, mida homme ette võtta.

Palun pea meeles, et lõkke tegemine on keelatud nii nagu ka biojäätmete või komposti kogumine väljaspool aeda. Pakendeid ja biojäätmeid saab tasuta ära anda, loe lähemalt: https://laiakyla.ee/blog/jaatmemajandus-2020

Ootame kõiki külaelanikke. Noorematega palume vanematel kaasa tulla, et eeskuju näidata ;) Nii püsivad tänavad ka puhtamad, eriti kui varakult ise juba koristusel käed külge panna. Tean üht koolitüdrukut, kes saatis mulle tänu, et sai võimaluse talgutel osaleda. Nimelt oli koolikatsetel küsitud, kas ta kooliväliselt on ka ühiskondlikult aktiivne ja ehmatusega meenus vaid küla talgutel osalemine, ehkki ta muidu ka tragi ja tegus.

Rõõmsat talgupäeva oodates 
Laiaküla juhatus 

Eelmine
Alustati Laiaküla spordipargi rajamist
Järgmine
Biojäätmed, kompost ja pakendid

Lisa kommentaar

Email again: