Jäätmemajandus 2020

Lühiuuringu kokkuvõte meie küla jäätmemajandusest: Kas meil on vaja rajada täiendavaid pakendikonteinereid küla sissesõitudesse? 
Siin lühike ülevaade meie küla jäätmemajandusest. Ent lisan etteruttavalt, et hetkel ei tundu vajadust rajada täiendavad pakendikonteinerid meie külla, 6 huvilist. Küsimus tõstatati üldkoosolekul, mistõttu enne otsustamist tegime ka laiendatud taustauuringu elanike eelistustest ja hetkeolukorrast. 

Sorteerivaid elanikke on enamuses 85% ja enamus vastanuid on tellinud tasuta äraveetava kotilahenduse (vaata lähemalt: www.tvo.ee). Samuti mõned elanikud teavad, et meie külas juba on Lilleoru teel pakendikonteinerid. Eelistatakse aga meie küla vahetus läheduses on jäätmejaam Kaldase teel.

Kusjuures Kaldase teele on viidud ka Muuga küla Lusitaania tigude kremeerimsisele viidav erikonteiner, kuhu tuleb nad viia (või nende munad) pakendatult. Tigudekonteiner Muuga Maxima juures langes vandalismi ohvriks, mistõttu ei saa teda järelvalveta jätta/tellida ka meie külla.

Lehekotte saa aasta vald koguda ei saada, sest tegemist on keskkonna aastaga ja eeldatakse lehtede komposteerimist. Juhin tähelepanu, et Pärnamäe jäätmejaam võtab ka isikut tõendava dokumendi alusel (Viimsi valla elanikud) iga sissekirjutatu kohta päevas kuni 0,6 kuupmeetrit tasuta (st umbes 3 x 200 liitrist kotti). Kaldase tee hinnakirjas pole kogust, ega hinda väljas. 

Loodan, et tegite kõik ka taotluse omale soetada (KIKi projekti raames) aeda komposter ja Viimsi vald oma aktiivsete elanikega selle projekti võidab. Meenutan, et väljaspool aeda komposteerimine on keelatud! Loe komposteerimisest lähemalt siit.





Vastajaid 10% kõigist külaseltsi listiga liitunutest, seisuga 2020 september. 
 
Tallinna jäätmejaamade kohta info: https://www.postimees.ee/7215275/tallinna-jaatmejaamad-laksid-ule-suvisele-tooajale

Viimsi jäätmejaamade kohta info: https://viimsivald.ee/uudised/viimsi-pakendijaatmete-kogumispunktid?fbclid=IwAR2qBZ4DF3fmTlgyNCiECPkIkxQUISGV1Te0YPSOvLaOQ3mYbxvk3sxCRv4


Eelmine
HOIA on Eesti ametlik COVID-19 lähikontakse tuvastuse rakendus
Järgmine
"Viimsi kaunis kodu" konkursi võitjad on Laiakülast

Lisa kommentaar

Email again: