Traditsioonilised talgud

Laiaküla traditsioonid jätkuvad, toimuvad kevadtalgud! Olge tähelepanelikud, terved ja hoolivad! 
Mõistagi on talgud korraldatud teistmoodi, loe lähemalt siit uudisest :)
Laiaküla kogukond on silmapaistvalt aktiivne oma kodude, aedade ja aiataguste korrashoiuga. Eriti käesoleval aastal. Riiklik eriolukord seab meile teatud piirangud ühiselt kokku saada, ent annab siiski võimaluse oma traditsioonidega jätkata ja teha korda rohkem kui omal jõul päevakesega teha jõuaks. 

Käesoleva nädala jooksul kuni 10.05.2020 koristab Laiaküla elanik pereringis oma aiatagused umbrohust, olmeprahist, mulla- ja kompostihunnikutest ning soovituslikult käib jalutamas korjates,  kaitsevarustuses kummikindad, maast prügi. Kel oma aiatagune korras võib minna riisuma avalikele maadele (2+2). Juhin tähelepanu, et laste mänguväljakud on suletud kuni riikliku eriolukorra lõpuni. 

Kõik ülejäänud haljastus- ja heakorratööd, mis vajaksid lahendust märgi üles, võimalusel pildista,  rakendusse: "Anna-Teada". See on mobiilirakendus, mille saab hõlpsalt oma telefoni laadida ja kohe kui märkad midagi avalikus korras: lambipirn ei põle, märk on katki, prügihunnik tekkinud vms, siis lae pilt koos asukohaga üles. Saad laadida ka kodulehelt aga see on ebamugavam, sest ei võta sinu asukohta automaatselt: anna-teada.ee. Viimsi valla kommunaalameti välibrigaad reageerib selle ja korraldab oma meeskonnaga ära või teavitab probleemse kinnistu omanikku: niitmata alast, aiataga asuvast komposti- või mullahunnikust: https://www.viimsivald.ee/teenused/kommunaalmajandus/heakord 

Soovin siinkohal rõhutada, et komposti viimine või kogumine väljaspool oma koduaeda on keelatud. See on avaliku korra rikkumine ja see on sanktsioneeritav (trahvid jms). Sellekohaseid korrarikkumise teateid on ainuüksi mulle juba mitu tulnud. Vald paigaldab tüüpilisematele aladele, teie kaebuse peale, vastavad märgid. 

Suured tänud Pähklimänni ringi elanikule Kaidi Peikerile, kes on ringtee juba ära riisunud ja prügigi ära korraldanud. Samuti Reet Villigule, kes küla esimese ringtee konteineritesse nunnud kevadkompositsioonid loonud. Mõistagi Tiit Villigule, kes laste mänguväljaku tagusele muruseemne taaskülvas. Küla spordirajatise valmimine on hetkel kriisiolukorra eelarve tõttu külmutatud ja tema valmimine käesolevaks kevadeks viibib, ehkki ettevalmistustöödega juba sügisel algust tehti. 

Talgute lõppu 10.05.2020 olete kõik teretulnud tähistama oma kaunites kodudes ja pereringis! Nautige, eriolukord ei pruugi enam kaua kesta. Võite jagada minuga ka meeleoluklõpse, teen seejärel ülestähenduse ka meie pildialbumisse ja jagan meie tublidusest rõõmu ka teistega :) 



Kristiina Kägu
Laiaküla külavanem 
Eelmine
Viimsi valla eriolukorrast väljumine: covid-19
Järgmine
Viimsi 100 raamat, Laiaküla lehekülg

Lisa kommentaar

Email again: