Kopranõmme loodusala

Kopranõmme loodusala, mis piirneb Laiakülaga, sai palistatud Maardu üldplaneeringusse haljasala ja parkmetsa maa-alana. Looduslikult liigirikas ja muidu kaunis ala on avatud ka edaspidi elanikele jalutuskäikudeks. 
Raul Savimaa, Eesti Looduskaitse Seltsi Maardu osakonna esimees, annab teada, et meie pikaajaline arutelude jada Maarduga on jõudnud positiivse tulemuseni ja Laiakülaga piirnev liigirikas loodusala sai kaitstult palistatud linna uude üldplaneeringusse.  

"31. jaanuaril kehtestas Maardu Linnavolikogu Maardu Linna uue üldplaneeringu. Linnavolikogu istungil tõi koostaja, Hendrikson & Ko esindaja ühena kahest olulisemast teemast välja puhverala tähtsuse Muuga aedlinna ja Vana-Narva maantee tööstuspiirkonna vahel. Üldplaneeringuga muudeti nn Kopranõmme loodusala (Riigimaa 15 ja Paevälja 2 klindialune osa) haljasala ja parkmetsa maa-alaks. Samuti on ette nähtud 20m laiune haljasriba Kurgesoo piirkonnas Kaldase teelt Altmetsa teeni Sarapiku tee 1 ja Sarapiku tee 15a maaüksustel.

Kopranõmme loodusala näol on tegemist mitmekesise elurikka piirkonnaga, kus loodusvaatluste maratoni käigus on tuvastatud üle 200 taimeliigi, sh mitu kaitsealust liiki. Samuti elavad või külastavad seda mitmed linnu- ja loomaliigid. Ala on mõnus jalutamiseks Muuga Aedlinna, Viimsi Laiaküla ning Vana-Narva maantee klindipealsete majade elanikele.

Aitäh kogukonna eestvedajatele teema tõstatamise ja kaasatuleku eest kolm aastat tagasi ning kõigile osapooltele, kes nõustusid ettepanekute arvestamisega ja selle liigirikka ala säilitamise vajadusega!

Tegemist on Muuga aedlinna, Laiaküla ja Vana-Narva maantee tööstuspiirkonna vahelise loodusliku puhveralaga, kus on mõnus elurikkust avastada ja koertega jalutada."

Tekst: Raul Savimaa
Eelmine
Digitaalne infotahvel
Järgmine
Muuga sadama evakuatsiooniõppus 28.09

Lisa kommentaar

Email again: