Eesti majandusmootor asub Laiakülas

Junior Achievement Eesti andis välja uue versiooni majandusõpikust. Oli liigutav tõdeda, et meie küla inimesed mitte ainult ei panusta heakorra töödesse talgutel siin ja mujal, vaid toetavad kogukonda laiemalt.  
Junior Achievement Eesti eestvõttel ilus uus majandusõpik gümnaasiumile, mille valmimisele ja
sisule aitas kaasa suur hulk ettevõtteid, organisatsioone ja eraisikuid. Tänuüritusel tänati ükshaaval peatükkidesse põhitekste, näiteid või arutlusi kirjutanud autoreid. Üllatus oli suur kui peatükkide kaupa astusid ette meie küla inimesed ja tahtmatult tekkis südames soe tunne, et me mitte ainult ei riisu hoogsalt talgutel, vaid ka panustame vaimult tugevamasse Eestisse- noored ettevõtlikud inimesed on meie arengumootor! 

Tunneme uhkust kõigis vormides toetanud külaelanike üle! Kes ei jõudnud panustada õpiku valmimisse on kuulda, et käib hommikuti koolides majandustunde andmas. Mõni hoopis toetab infotehnoloogia tudengeid või käib õhtuti kõrgkooli lektoriks. Ei hakka siinkohal nimesid esile tooma, kes teavad need teavad. Tegime naabrinaisega, Kaidi Krimmiga, lõbusast juhusest ka klõpsu, kes pildile ei sattunud on esindatud logoga. Kel tekkis huvi panustada, siis koolides on majandusõpetajate (üldiselt reaalainete põud) puudus, pangem pead külge!  

Gümnaasiumiõpik on mõeldud õppimiseks Eesti riikliku õppekava järgi. Õppevahend seletab lihtsas keeles lahti majanduse põhitõed nõudlusest-pakkumisest kuni rahvusvahelise majanduseni. Käsitlemist leiavad tarbimise ja säästmise teemad, ettevõtlus, ettevõtte rahastamine, tootmine ja teenused, turundus, tööjõud, konkurents. Loomulikult ei saa majandusõpikus ilma riigieelarve, eelarve- ja rahapoliitika, finantssüsteemi, maksude ja majandusmõõdikuteta. Loe lähemalt siit


Eelmine
Maailmakoristuspäev
Järgmine
Planeerime spordi- ja mänguväljakuid

Lisa kommentaar

Email again: