TRADITSIOONILISED Laiaküla talgud 04.05.19

Sellel postitusel on 8 vastust
Meil on üksikud aga tugevad traditsioonid. Kõige legendaarsem neist on külarahvaga hooaja avamine- kevadtalgud. Kõik tulevad tööriistade ja -riietega külaringile ning jagunetakse meeskondadeks. 
Kevadtalgute raames on tehtud ära nii suuremaid kui väiksemaid tegusid. Tutvutud omavahel ja naabritega. Tõendava pildimaterjali leiate fotopangast. Nimesid ja nägusid siinkohal ei hakka mainima, sest kõigil on olnud oma panus ja õigus privaatsusele, ka järelpidudel ;)

Seega meie juures võivad ennast kõik tunda lihtsate, rõõmsate ja lõbusate inimestena. Olete teretulnud kutsuma kaasa oma sõpru ja sugulasi, maatööd teevad õnnelikuks. See on päev, kus me ei muretse päevapoliitika pärast, ega vaata üksteise aeda. Koristame hoopis aiataguseid ja vaatame üksteisele silma. Teeme ise midagi ära! 

Hommikusest kukest alates on võimalik koristada oma aiatagust aga kell10:00 koguneme kõik Pähklimänni ringteel! Vaatame koos üle eelmisel aastal tehtu, et sealt jaguneda. 

Projekt1: Esimesel ringteel ja teisel ringteel lillede istutamine (ette juba tehtud) ja sealt heinamaa prügist koristamine, mis viib bussipeatuseni. Haljastustiimi juhid: Reet Villig. 

Projekt2: Mänguväljakul koristamine ja liiva riisumine. Mänguväljaku taguste kändude kaevamine ja maapinna tasandamine. Taimede istutamine. Haljastustiimi juhid: Tiit Villig ja Kristiina Kägu. 

Projekt3: Pähklimänni ringteel tasandamine, riisumine ja taimede istutamine. Pähklimänni metsaaluse koristamine. Haljastusprojekti toetab lisaks vallale meie koostööpartner Aiandikauplus Võluaed oma ekspertidega. Haljastustiimi juhid: Grete Raie ja Margus Klementsov. 

Projekt4: Kolmanda ringtee ja viienda ringtee pürgist koristamine, maapinna tasandamine, riisumine ja autojälgedele muru külvamine. Kui keegi peab neid mullahunnikuid enda omaks, siis tõstke need aeda. Tegemist on avaliku maaga ja kopp ajab laiali. Haljastustiimid: ümbritsevad elanikud. Aitäh neile, kes juba pool ära teinud. 

Projekt5. Maximast Laiaküla piirini teeäärte koristamine. Laiaküla tagumisest sissesõidust bussijaamani kergliiklutee teeäärte olmeprügist koristamine. Noorte meeskond. NB! Lapsed liiguvad mööda kergliiklusteed vanema vastutusel ja järelvalvel. Haljastustiimi toetavad: Stiina Otteson.  

Meie küla talguprojekt osutus valituks ja masinjõudu ning silmailu toetab Viimsi Vallavalitsus. Aitäh!   

Mitmelgi põhjusel tundus, et see lugu sobib päeva käivitama: 
https://www.youtube.com/watch?v=smtYyAL9pi4
/meie oma külamees on ansamblis/ 

Vaatame ilma ja tööjärje järgi kaua jaksame.
Äkki jätkub päikest ja jaksu, et katta lastealale 13:00 ühine pikniku- ja pinksilaud. 
Toon ise vett ja mõne kringli, seega kui keegi saab ja tahab on teretulnud lauale panustama. 

Lugege töökirjeldusi ja võtke vastavaid vahendeid. 
Palun jälgige ja tagage tööohutust. 

Pildid leiate siit meie fotopangast

Küsimuste korral: juhatus@laiakyla.ee

 
Eelmine
Saime esimestena kaugloetavad veearvestid
Järgmine
Viimsi pidu

8 vastust

HNmGCfpj MZqzfXljJuoyQ, 16. veebruar 2020
DsnVhzgdoEZ HvWIyCkgDi, 16. veebruar 2020
fiUSsgnWGFuLYPRI gWJOebLhnafrA, 21. detsember 2019
NfTSQLzDP ctbANTCYyDzBa, 21. detsember 2019
QwJDgZrm irToZSPHpIRWeFx, 28. november 2019
nJrgKoIqzfsD rstgLwVMiykmeAl, 28. november 2019
CZvADnRfFrEjWGi WodVFwThLqrYG, 2. november 2019
yTkFGpINj mXTJesIzFoU, 2. november 2019

Lisa kommentaar

Email again: