Öörännak


Seekord sai kevadtalgutel töö kiirelt tehtud ja Laiaküla esinduskoondis otsustas ühiselt veeta ka öö. Nimelt oli sportlik külaelanik, Kaire Roose, meid kõiki registreerinud Öörännakule, mis on ca 19 km matkamist Kõrvemaa metsades. Matkal tuli leida orienteerumiskaardi järgi seikluspaiku, teekonnal erinevaid vaimuvõimeid proovile panna, vastastega läbirääkimisi pidada ja tervelt finišisse jõuda.
Eesmärk sai täidetud: olime kõik rõõmsalt ja tervel finišis. Veidi isegi üllatusime, et esimestena. Lähtusime oma taktikalisest otsusest: mitte liiga kauaks pimedasse jääda, vaid jõuda lõppu enne teisi ja saada ajavõidu eest lisapunkte. Samas loobusime mõningatest punktidest ülesannete lahendamisel. Kõik kaasa võetud soojajoogid kulusid ära, sest paaril teelõigul hakkas jahe, peamiselt siis kui värskem kraavivesi varvaste vahele tikkus või mõni oks läbi dressipluusi tuli. Seega mõned villid, katkised riided, kadunud kalorid, fantastiline enesetunne, rõõmus meel ja ladus meeskonnatöö olid põhilised märksõnad, mis hommikuks meeles.

Mis asi on Öörännak?

Öörännak on adrenaliini pakkuv üritus, mis ühendab spordi meelelahutusega. Öörännaku eesmärk on elavdada inimeste tavapärast elurutiini, andes neil võimaluse veeta öö Eestimaa looduses ning olla ise üks osa mängu sisaldavast legendist. Üritus arendab osalejate orienteerumis- ja kaarditundmise oskust, samuti meeskonnatöö tegemist.

Peale võimsa ning meeldejääva elamuse pakub Öörännak võimalust end füüsiliselt proovile panna, sest teekonna pikkus on 19–29 kilomeetrit. Öörännak on mõeldud mis tahes vanuses ning füüsilises vormis olevatele inimestele – seetõttu olemegi loonud kaks erineva raskusastmega rada, mille vahel on võimalik registreerumisel valida.

Kui teid paeluvad öös peituvad saladused, mis just sellel ajahetkel on vürtsitatud efektsete mängupunktide ning ülesehitatud rajaga, siis on Öörännak kindlasti koht, mis tekitab veelgi rohkem seiklusjanu. Üritus toimub kaks korda aastas – kevadel ning sügisel.

Loe lähemalt siit.

Eelmine
Altmetsa hokikoondis Penguins esimene pesakond mänguhoos
Järgmine
Magusalaat ja Laiaküla külavanema valimised

Lisa kommentaar

Email again: